واحد بهبود تغذیه
|
نام و نام خانوادگی: خانم آساری سمت:کارشناس تغذیه مدرک تحصیلی: شماره همراه : تلفن تماس: داخلی: نمابر: پست الکترونیکی : rpasargad@sums.ac.i |
فعالیت های واحد بهبود تغذیه در راستای ارتقای وضعیت تغذیه شهرستان با تمرکز بر پیشگیری از سوتغذیه و بیماری های تغذیه ای است.
وظایف اصلی واحد بهبود تغذیه جامعه
1. **پایش و ارزیابی تغذیه جامعه**
- بررسی وضعیت رشد و تغذیه کودکان، نوجوانان، زنان باردار و سالمندان.
- جمعآوری و تحلیل دادههای شاخصهای تغذیهای در سطح منطقه.
2. **آموزش و اطلاعرسانی تغذیهای**
- تهیه و اجرای برنامههای آموزشی (کارگاه، پوستر، بروشور، رسانه اجتماعی) برای گروههای مختلف جامعه.
- آموزش کارکنان بهداشتی درباره اصول تغذیه صحیح.
3. **تدوین و اجرای برنامههای مداخلهای تغذیه**
- اجرای طرحهایی مثل:
- مکملیاری آهن و ویتامین D
- برنامه پیشگیری از چاقی و اضافهوزن کودکان
- کنترل سوءتغذیه در مناطق محروم
- ترویج مصرف نان سبوسدار و نمک یددار.
4. **همکاری بینبخشی و سیاستگذاری**
- همکاری با مدارس، شهرداریها، سازمان آموزش و پرورش، جهاد کشاورزی و رسانهها برای بهبود الگوی غذایی.
- مشارکت در تدوین استانداردها و سیاستهای غذایی ملی.
5. **پایش کیفیت غذایی در سطح جامعه**
- بررسی وضعیت مواد غذایی محلی (مثل میزان ید در نمک، سبوس در نان، تنوع غذایی خانوارها).
6. **ترویج تغذیه سالم و فرهنگسازی عمومی**
- طراحی کمپینهای عمومی برای اصلاح رفتار غذایی و افزایش آگاهی مردم نسبت به تغذیه سالم.
در واقع هدف نهایی واحد، **بهبود الگوی غذایی مردم** و **کاهش بیماریهای مزمن** مثل دیابت، چاقی، فشارخون و کمخونی در جامعه است .
کارشناسان تغذیه در دو مرکز جامع سلامت علی آباد و مادرسلیمان آماده خدمت رسانی به مراجعین می باشند.خدماتی که در مراکز جامع سلامت ارائه می شود شامل:
1)ارزیابی تخصصی افراد در زمینه تغذیه، انجام مجدد تن سنجی و تعیین وضعیت نمایه توده بدنی فرد، شناسایی اختلالات تغذیه ای و تنظیم برنامه غذایی
2)برگزاری دوره های آموزشی جهت گروه های مختلف از جمله دانش آموزان،مدیران و مربیان مدارس و مهد کودک ها،دانشجویان،افراد مبتلا به بیماری های غیر واگیر مانند دیابت و چاقی و....